Tycker-synd-om-mig-själv-dag

Har inte riktigt hunnit börja med tenta-pluggandet än, men jag jobbar på det. Försöker intyga mig själv att det kommer gå skitbra även om jag inte pluggar. Börjar snart tro på det. Ska snart till det flashiga gymmet med Pernilla vilket inte alls är bra. Känner mig tjock idag och vill inte ha på mig tighta gym-kläder, men alla vanliga träningskläder är hemma i byn. Nicht gut. Bra sak: am not pregnant. Ska bli mer försiktig med sånt där i framtiden, som mamma Micela tjatar på mig om. Nu kommer bror, han ska hjälpa mig att sätta upp lite hyllor, är inte så händig själv så han får fixa sånt där i frånvaro av en riktig pojkvän. Planerar att börja plugga när jag kommer hem från gymmet. Ska läsa böckerna jättesnabbt & förstå allt direkt. Ska även komma ihåg allting jag läser så att jag slipper kolla igenom böckerna fler gånger. En helt felfri plan.

Vackert väder

Var ute och gick i över två timmar idag. Det var sol & blå himmel & lite fågelkvitter. Om man bara tänkte bort snön & kylan & la till lite löv på träden så var det nästan som om våren hade kommit till byn. Detaljer, med andra ord.

Nästa vecka är det tenta, så nu är det plugg plugg plugg som gäller. Men jag pallar inte, för mycket som snurrar runt i mitt huvud. Om jag bara kunde hitta tillbaka till den där disciplinen som jag en gång faktiskt har haft när det gäller skolarbete. Men den verkar va långt borta för tillfället. Har i ärlighetens namn varit långt borta i flera år.

Äsch. Ska nog lyssna på lite musik istället för att oroa mig för en tråkig tenta. Anything med Jakob Hellman blir bra, tack.


mwaaaaahhh!

nu ska jag boka tågbiljett till norrland.
alltså fatta vad bra det kommer bli.

Kläder vs. Kids

När jag stod på apoteket och skulle köpa dagen-efter-piller i söndes undrade jag om det inte skulle va billigare med abort. Eller gratis rent av. Jag vet inte riktigt, har inte så bra koll på det, men jag har för mig att det är gratis. Hur smart är man om man tänker så? Billigare med abort!? Haha jag dör på mig själv. Men alltså, dom kostade över 150 kronor dom där jävla pillerna. Det är mycket. Det är för fan ett linne på H&M. Hon bredvid mig plockade åt sig ett graviditetstest. Ett sådant jag ville undvika att behöva använda inom en snar framtid. Jag köpte dagen-efter-piller.

fylleångest & glädje

Pernillas kommentar sammanfattar helgen ganska bra, särskilt friday night:
Jag säger Oh, my God!!! (ja, med tre utropstecken)

Det var en händelserik afton med massa dans, skratt, alkohol, lite ångest, en bruten nagel, lite bråk, tryckare till Agnes med en cute mexikanare, lite barmhärtighetsse... eller nej, det räcker där. Kul var det iaf.

Kvällens bästa: I can't have pushed him, I have my hands on your ass.
Ohyes you do.

Undrar om britten såg oss. När vi småhånglade lite i kön. Nicht gut i så fall. Eller skitsamma. Kan bli intressant att gå på föreläsning imorn.


Now come away, won't you come away

Dagens låt:
Babyshambles - Albion


(jag kan lugnt säga att den där marie serneholts låt kommer ALDRIG bli dagens låt. hur tänkte dom egentligen? ruskigt dålig.)

Fest fest fest

Jag har tråkigt och det är inget bra på tv, men snart kommer bror och det är bra. Då är det inte tråkigt längre. Och på söndag ska jag hem till syster. Bråka lite med Togge. Känna lite på den tjocka magen. Plundra deras kylskåp lite. Försöka komma på bra pojknamn (är mest flicknamn på listan för tillfället).

Imorn är det ekonom-span. Vi ska dansa byxorna av dom. Hoppas dom spelar bra musik, annars dör jag nog. Eller skitsamma egentligen, för vi ska dricka lots of alcohol så vi kommer nog inte märka vad dom spelar för musik.

I dream my days away

Den ursprungliga planen för dagen:
Åka upp till Växjö med tåget 07.50
Sitta i biblioteket o läsa Is multiculturalism bad for women? av Susan Okin
Läsa
Läsa
Läsa
Gå hem o kolla på O.C.
(alltså en jävla massa timmars läsande - tänk vad duktig jag hade vatt om jag gjort det)

Hittills:
Klockan ringde 07.00. Snoozade. 07.05 - snoozade. 07.10 - snoozade. And so on..
När klockan ringde 07.30 insåg jag att jag inte skulle hinna. Ställde om klockan så att den skulle ringa 08.00 istället. En halvtimme till borde räcka, och då skulle jag hinna med nästa tåg. Klockan nio ringde H. och väckte mig. Orkade inte prata så jag sov vidare. Vid tio vaknade jag igen av ett sms från Pamela. Tänkte att nu får det väl ändå vara dags att gå upp. Skyndar jag mig så hinner jag med tåget som går vid elva. Jag skyndade inte mig. Istället hittade jag några Jacky chokladpudding som jag åt till frukost. (hey, jag tränade igår, jag får vara onyttig.) Kom på att det var lika bra att jag missade tåget vid elva för då hinner jag äta lunch hemma innan jag tar nästa tåg som går vid ett. Kände för lite avancerad matlagning så jag stekte falukorv och kokade bandspaghetti. Naturligtvis kom jag inte med tåget vid ett heller - surprise surprise. Råkade fastna bland alla fina kläder på
net-a-porter. Mitt näsa mål är att åka upp vid fem (jag tänker inte ens sikta på tåget vid tre för jag vet att det inte kommer gå). Då är jag framme vid sex och kan läsa i tre timmar innan O.C. börjar. Tror ni man hinner läsa ut en bok på tre timmar? Undrar hur tjock den är.


I know we looked good on the dancefloor

Kom på en bra grej med lördagen, en gång spelade dom Håkan & Bob Hund efter varandra. Det var GRYMT. Annars var musiken mest skit. Men Håkan och Bob Hund, det var kärlek det. Men varför varför varför envisas alla DJ:s med att spela en massa techno? Finns det nån som på allvar tycker att det är bra? Jag tvivlar.

Idag låg ELLE i min brevlåda. Oj vad jag inte kommer läsa tråkig kurslitteratur när jag kommer hem från föreläsningen.

Söndag 060212

alltså visst, hans sms var ju himla gulligt. men grabben, jag lovar dig, du vill inte vakna upp bredvid mig och se mig i morgonljuset. jag ser FÖR JÄVLIG ut i morgonljus. såna som är snygga direkt när dom vaknar borde skjutas. dessutom är jag inte vidare sällskaplig på mornarna. enda anledningen att jag var schysst senast var att jag var bakis och inte orkade annat än le & hålla med dig. typ.

kvällen igår var bra på många sätt & vis. inte minst "efterfesten" som innebar korv & mos och senare även varma mackor. och LÄTTMJÖLK. jag trodde inte att det var min grej, men gud vad gott det var. men känns det inte lite väl nyttigt att dricka lättmjölk? jag tror jag håller mig till min mellanmjölk.

& nu ska jag plugga. vill allra helst lägga mig i sängen o sova, men nejda. självdisciplinen ligger på topp som vanligt och alltså har jag en hel del kvar att göra inför mötet med min grupp imorn.. kul kul.



Don't Drink and Drive

Hon hade köpt dom i början av veckan.
Två nallar. Jag hade likadana när jag var liten. Mina favoriter.
Skulle ge bort dom till sitt barnbarn.
Fast inte nu längre.
Han blev ihjälkörd. Rattfyllerist.
En jävla idiot, som hon sa.
Jag håller med henne.
Hon fick pengarna tillbaka, skulle köpa blommor till begravningen istället.
Hoppas det blir fint.

Sånt där påverkar mig sjukt mycket. Rattfylla. Det är så jävla meningslöst.
Det gick nån dokumentär om det för ett tag sen. Kanske flera år sen.
Minns inte riktigt. Men det var en pojke som hade dött p.g.a. rattfylla i alla fall.
Hans syskon berättade om saknaden & ilskan & allt annat.
Tårarna bara rinner. Så. Jävla. Meningslöst.

(den första) snön har fallit allt är halt

Mexikanarna i klassen är hur underbara som helst. Love them!

Träffade en italienare ute i fredes.
Nej, inte "träffade" träffade.
Utan träffade som i att vi började prata med varandra.
Visade sig att vi läser samma kurs.
Koll på läget, ohyes.
P. undrade varför jag inte sett honom innan. (Han var snygg, är snygg.)
Men jag har fullt upp med han med de fina ögonen.
Fast det kan jag ju iofs lägga ner nu, för det verkar som att han är kompis med Österrikaren.
Jobbigt.

På lördag är det Alla Hjärtans Dag-sittning med Smålands & Norrlands och på tisdag är det Alla Hjärtans Dag-tema på Stallarna.
Sånt är bara jobbigt, och det tycker jag fastän jag typ träffar någon nu.
Ja, typ träffar. För jag vet fan inte hur det kommer gå eller vad jag ska göra.
Men han gillar kent, så han kan ju inte va helt fel?
& jag tror han gillade Håkan med, så då måste han va okej.


äsch.

dagens ångest

tiden bara försvinner och jag får panik över allt jag inte hinner med men samtidigt går den alldeles för långsamt för jag vill att det ska vara framtiden nu. den framtiden då saker och ting har ordnat upp sig och mitt liv har kommit till rätta och jag vet bättre vart det är på väg. för just nu har jag ingen aning.

egentligen kommer väl livet aldrig till rätta och man vet nog aldrig vart det är på väg. men lite mer till rätta än vad det är just nu hade inte skadat. och jag vet att jag inte ska tänka såhär nu för jag är ju bara nitton och har hela livet framför mig och det kommer att ordna sig bla bla bla och så vidare. men nu känner jag såhär & jag får panik när jag får för mig att jag missar allt det som är väsentligt här i livet, vad det nu är.

jag är inte ute efter att allt ska kännas perfekt, men det hade varit skönt att känna åtminstone litegrann att man är inne på rätt spår. för tänk om man vaknar upp en dag och inser att allt är åt helvete fel. att man har gjort fel val & gått åt fel håll hela tiden. fan vad jag skulle dö då.



ever since I was eight or nine
I´ve been standing on the shoreline
for all my life I´ve been waiting
for something lasting
you loose your hunger and you loose your way
you get confused and then you fade away


det är dagens låt, men jag vågar inte lyssna på den för då slängs jag tillbaka till 2003 och där vill jag inte vara just nu. men ändå, dagens låt.

läppglans & nyponsoppa

helt plötsligt så var han tillbaka. såg honom direkt när jag kom in. solbränd och as cute as ever. trodde inte att jag skulle få se honom mer, men nu har vi tydligen hela våren framför oss. nice.

egentligen är det väl tänkt att jag ska sitta i bibblan och plugga nu, men istället sitter jag hemma och lyssnar på isola, tittar på mtv & äter knäckemacka. men vafan. plugga kan jag göra nån annan gång. för en liten stund sen dansade Kelly Clarkson runt till Om Du Var Här. det såg lite roligt ut. har hon ingen taktkänsla eller? tur att man är lättroad.